Tweeling

  • 29 januari 2019

Wanneer je tweelingbroer of -zus overlijdt, kan dit veel invloed hebben op je persoonlijke ontwikkeling. Veel mensen zullen zich hierin herkennen. Daarom deel ik de ervaringen die rondom dit topic bekend zijn geworden.

Hierbij een ervaring beschreven:

“Ik voel dat ik als tweeling gekomen ben en dat mijn tweeling-wederhelft overleed voordat wij beiden geboren werden. In mijn zelfonderzoek rondom dit topic deed ik een aantal ontdekkingen, die ik graag met jullie deel.

Ik vind het heel natuurlijk om diep te kunnen verbinden met een ander, vanuit de toewijding om hem of haar te bekrachtigen en het fijn / goed te hebben samen. Ik voel ook het verlangen om space te houden, bij te staan en samen te groeien door samenwerking. Samen leven, tijd doorbrengen. Het is meer mijn natuur om samen te zijn.
De keerzijde in het verleden was, dat ik een aanhankelijkheid kon tonen om een diepe connectie te kunnen voelen met een bewust gekozen man of vrouw, om maar het gevoel van deze eenheid met een ander samen te voelen; het gevoel dat ik had met mijn tweeling wederhelft. De kwetsing of gevoelens van verlies van mijn tweeling-wederhelft wilde ik niet projecteren, maar innerlijk omarmen. Inmiddels doorzie ik waar ik mijzelf (of een ander) onvoldoende begrens, vanuit dit verlangen. Waar ik op mijn unieke wijze op twee benen heb te staan.

Het voelt essentieel om het te doorvoelen.
Het erkenning geven aan de scheiding en de gevoelens die zijn gaan meespelen zorgen ervoor dat het evenwicht weer terug is gekomen. Vooral zelfvervulling geven aan mijn behoeften. De natuurlijke stroming is in mijn leven en brengt mij in situaties, die als vanzelf vervullend zijn.”

Ik weet dat veel mannen en vrouwen zich herkennen in het gevoel een tweelingbroer of -zus te zijn verloren. Herken je jezelf hier ook in en wil je hierover delen, stuur dan een mail naar info@all-of-life.nl

error: Content is protected !!