Terugkijkend naar het Self-Discovery retraite

  • 10 november 2018

Het Self-Discovery retraite is een individueel meerdaags bewustwordingstraject. Deze meerdaagse brengt inzicht in wat je werkelijk als basis nodig hebt. Mijn cliënte wilde haar negendaagse Self-Discovery retraite ontvangen op een zonnig eiland. Zij wilde tot de essenties komen in haar leven.

Terugkijkend
Met dankbaarheid en ontroering kijk ik terug. Ik ben geraakt door de kwetsbaarheid en openingen die mijn cliënte heeft ervaren. Zij heeft haar maskers afgezet en beperkende identiteiten losgelaten. Haar hoofd liet los en gaf ‘oude’ gedachtes vrij. Ik heb haar intuïtief bijgestaan in haar zelfonderzoek, om via Soul Inquiries, de innerlijke reis en het lichaamsdialoog tot inzichten te komen. Haar lichaam werd ondersteund met Wataflow en Access Bars om dieper te kunnen voelen, te ontgiften en spanningen te releasen.

Door tijdelijk uit haar bekende routines te stappen en in retraite te gaan, kon zij scherper waarnemen wat er gebeurde in haar leven. Haar benadering was eerst afwijzend tot zichzelf in haar denken, maar daar gingen wij samen doorheen om te komen tot een bewust liefdevolle benadering. Met de dag voelde zij meer wat zij werkelijk wilt in haar relaties en met haar lichamelijke en geestelijke gezondheid. En nu, na haar thuiskomst, begint haar uitdaging pas echt…want hoe breng je alles wat is opgedaan in het leven zelf? De sleutels zijn: (zelf) aanvaarding en zelfrespect, het doorzien waar kansen en valkuilen liggen, daadkracht, moed, transparante communicatie met jezelf en omgeving. Dat zijn de sleutels om het oude los te kunnen laten en verandering werkelijk mogelijk te maken. Haar zelfvertrouwen en inzicht zijn nu zoveel malen groter, om van hieruit door te stappen in het nieuwe… Dit zijn de basisstappen naar een bewust, gebalanceerd en gelukkig leven!

Een dag uit het Self-Discovery retraite
10:30-11:00 uur…..het doornemen van de invulling van de dag, meditatie/contemplatie
11:00-13:00 uur…..individuele sessie van twee uur
13:00-14:00 uur….lunch, tijd voor eigen invulling
14:00-16:00 uur….individuele sessie van twee uur
16:00-16:30 uur…..terugkijken op de dag
Vanaf 16:30 uur was de dag open voor haar eigen invulling.
(Optioneel: lichaamsmassage door een masseuse na 16:30 uur…)

* Met invulling voor de sessies: aquawerk (wataflow), soul inquiry, meditatie/contemplatie, innerlijke reis, lichaamsdialoog, systemisch werk (familie- of loopbaanopstelling, voice dialogue), helend lichaamswerk en access bars. Het programma stond deels vast en was deels ter invulling door het moment zelf. Buiten de tien sessies om, wilde zij ook het eiland ervaren. Wij zijn naar kracht- en natuurplekken en het hart van het eiland (de stad) geweest.

Na het Self-Discovery retraite zullen er contactmomenten zijn om haar verder te ondersteunen om alles wat is opgedaan te kunnen integreren.

Wil jij ook het Self-Discovery retraite ervaren?
In de komende maanden verheug ik mij er op om ook voor jou het Self-Discovery retraite te verzorgen. Wil je ook zo’n ervaring, neem contact op om te zien wat voor jou mogelijk is! Of lees eerst meer.

error: Content is protected !!