Een rechtszaak om het voogdijschap te voorkomen

  • 6 december 2019

Ik ontving de interessante vraag van een vader van twee jonge kinderen. Hij vertelde mij dat zijn ex vrouw naar de rechtbank wilde stappen voor hechtenis. Hij wenste mijn steun en advies. Wij gingen een telefonische sessie in van twee uur, waarin ik de vader door alle bewustzijnslagen heen begeleidde om te kunnen doorzien waar de aandachtspunten binnen deze situatie lagen. Daarbij erend ieder familielid in zijn of haar kwetsbaarheid, kracht, keuzes en (on)mogelijkheden. De essentie van de angsten en bedreigingen binnen het gezin werden transparant gemaakt, zodat de vader bewustzijn kreeg op wat er mogelijk gaande was en hoe hij zich kon verhouden tot ieder gezinslid. Ook de verlangens en behoeften aan harmonie en co-creatie binnen de familie werden zichtbaar. Daarnaast heb ik een advies uitgebracht om de vader meer vanuit eigen leiderschap en zelfstandigheid zichzelf en het gezin te kunnen bekrachtigen met een positieve en harmoniserende houding.

De volgende dag ontving ik zijn bericht: “Hallo Sandra, de zaak heeft een wending genomen, mijn ex met advocaat komt nu met voorstellen. En de rechtbank is uit beeld!!!! En nu hoor ik ook dat mijn vader is opgeroepen voor zijn hartoperatie waar we al heel lang op hebben gewacht. En mijn dochter heeft vanmiddag weer gegeten.”

Een succes. Het gaat uiteindelijk om de liefde en transparantie en dat ieder eigen en elkaars verantwoordelijkheid, grenzen en keuzes respecteert.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

error: Content is protected !!